Сърбия няма да отстъпи по въпроса за Косово. Това заяви президентът Александър

...
Сърбия няма да отстъпи по въпроса за Косово. Това заяви президентът Александър
Коментари Харесай

Вучич нито ще отстъпва за Косово, нито ще връща 90-те години

Сърбия няма да отстъпи по въпроса за Косово. Това съобщи президентът Александър Вучич във видеоклип, оповестен в " Инстаграм ", оповестява ТАСС.

" След 15 минути тръгваме за Брюксел. Направихме последните си мерки. Искам да кажа на тези, които са готови да ни обвинят в изменничество, или на тези, които са подготвени да ни обвинят за връщането на 90-те години, в случай че подпишем нещо - нямат причина да се тормозят. Няма да има нито отстъпки, нито връщане към 90-те години. Сърбия ще върви напред и колкото и да е мъчно, ще успеем ", безапелационен бе той.

На видеото, снимано от сръбския вицепремиер и министър на финансите Синиша Мали, се вижда и министър председателят Ана Бърнабич, седнала до Вучич.

Преговорите по френско-германски проект за уреждане на връзките сред Белград и Прищина са планувани за 27 февруари в Брюксел. Очаква се специфичният делегат на Европейския съюз за Западните Балкани Мирослав Лайчак да организира обособени договаряния със сръбския президент и министър-председателя на непризнатото Косово Албин Курти, след което те ще проведат обща среща.

Преди седмица стотици твърдолинейни сръбски националисти и проруски деятели се събраха в центъра на Белград, заплашвайки с протести, в случай че Сърбия одобри подкрепян от Запада проект, ориентиран към възобновяване на връзките с Косово.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР